Blöjtårta som present på babyshower

En tårta gjord av blöjor.

En blöjtårta är en rolig och uppfinningsrik present att ge bort på babyshowern. Det är en klassisk present som kan göras i många olika färger och former. Här ger vi lite tips på hur man kan gå till väga och vad man kan välja att dekorera tårtan med.
Blöjtårtan är ett roligt och vackert sätt att ge bort användbara babysak...

En tårta gjord av blöjor.

En blöjtårta är en rolig och uppfinningsrik present att ge bort på babyshowern. Det är en klassisk present som kan göras i många olika färger och former. Här ger vi lite tips på hur man kan gå till väga och vad man kan välja att dekorera tårtan med.
Blöjtårtan är ett roligt och vackert sätt att ge bort användbara babysaker till den blivande föräldern. Den är både en fin present att ge bort och en mycket uppskattad och rolig present att få. En fin dekoration samtidigt som den är fylld av användbara och praktiska saker som faktiskt behövs när babyn har kommit.

Vad är en blöjtårta?

För att börja på rätt ställe så kan vi börja med att berätta vad en blöjtårta är för något. Det är helt enkelt en tårta gjord av blöjor och andra användbara saker som passar till den nyfödda babyn. Det kan tex vara kläder, tvättlappar, nappar eller andra roliga och användbara babysaker. Du kan fylla och dekorera tårtan med allt du själv kan komma på som du tycker passar till den blivande föräldern, endast fantasin sätter gränsen för vad din blöjtårta skall innehålla.

Hur ska blöjtårtan se ut?

Hur tårtan ska se ut kan du välja helt själv. Antingen kan du välja att köpa ett färdigt kit i en passande färgkombination eller så köper du dekorationer i den eller de färger och mönster som du önskar. Tex kan du skapa en blöjtårta med prinsesstema, nalletema eller helt enkelt gå på ett mer klassiskt färgtema, tex rosa, blå eller gul.

Hur gör du din egen blöjtårta?

Steg ett när du ska skapa en egen blöjtårta är att skapa en stabil och stadig grund. Klipp ut en rund kartongbit att ha som bas och skapa sedan en mittenpelare med hjälp av toarullar. Beroende på hur hög tårtan skall vara så kan du använda flera rullar ovanpå varandra, ihoptejpade.
Mittenpelaren limmas fast mitt på den runda kartongbiten.
Efter det rullar du ihop blöjorna en och en och fäster dem med en gummisnodd. Dessa sätter du runt mittenpelaren ända ut så att kartongbiten i botten är täckt. Fäst fast alla blöjorna med en snodd och sedan bygger du vidare på lager två, om du valt att ha en högre tårta.

Hur dekorerar du din blöjtårta?

När blöjorna är rullade och klara och sitter på kartongbasen så är det dags att dekorera själva tårtan. Nu kan du tex använda satinband, organzaband eller grosgrainband. Du kan även använda fina tyger såsom organza eller tyll för att skapa fina dekorationer till tårtan och för att dölja de gummisnoddar som du använt för att sätta ihop tårtan. Utöver fina band och tyger kan du även dekorera med söta babydekorationer som nappar, nappflaskor, dekorationshjärtan eller dekorationsdiamanter. Du kan även använda dig av fina dekorationer i papp för att skapa en personlig och söt blöjtårta.
Överst på tårtan kan du sätta en sk cake topper (tårtdekoration) som är lite större i storleken. Detta kan tex vara ett par babyskor, en nallebjörn eller en söt leksak till babyn.  

Läs mer
Visar 24 produkter