Kalas för de allra yngsta - när din baby ska firas

Här hittar du allt du behöver för ditt babykalas!

Det är alltid läge att ha kalas, finns det något att fira är det bara ta till vara på tillfället och samla nära och kära. Alla förtjänar att firas med ett riktigt kalas, det spelar ingen roll om du är vuxen eller barn, och detsamma gäller naturligtvis för de allra minsta. Även om din baby själv i...

Här hittar du allt du behöver för ditt babykalas!

Det är alltid läge att ha kalas, finns det något att fira är det bara ta till vara på tillfället och samla nära och kära. Alla förtjänar att firas med ett riktigt kalas, det spelar ingen roll om du är vuxen eller barn, och detsamma gäller naturligtvis för de allra minsta. Även om din baby själv inte kommer minnas kalaset är det lika mycket en trevlig tillställning för dig och dina gäster.

På Barnkalaset.se vill vi gärna att alla småttingar ska få firas ordentligt. Därför har vi ett brett sortiment av produkter som behövs för att ställa till en fest för bebisar och små barn. Oavsett om det handlar om ett dop, en babyshower eller ett kalas för din ettåring, hittar du här det som krävs för att kunna anordna ett riktigt lyckat kalas för den allra minsta.

Vi hoppas att våra produkter ska ge inspiration och locka till kreativitet. Det stora utbudet gör det enkelt att välja det du vill ha, och allt går naturligtvis att kombinera på massor av olika sätt. Produkterna är uppdelade i tydliga kategorier så att du enkelt kan hitta dina favoriter. Ta del av vårt stora utbud, klicka hem allt du behöver och slipp stressen med att springa runt i diverse affärer och leta.

Babyshower - en relativt ny tradition

En ny tradition vars popularitet ökat mycket i Sverige under det senaste decenniet är babyshowers. Denna företeelse förknippas kanske främst med USA men börjar nu bli allt vanligare även här hos oss. Det är oftast en mycket rolig tillställning där vänner och familj bjuds in för att fira det kommande barnet och den blivande modern. Traditionsenligt brukar det lekas lekar, ätas gott och sedan överlämnas presenter till föräldrarna till bebisen.

Många babyshowers har ett tema. Vanligast är färgerna blått eller rosa, beroende på den kommande bebisens kön. Vi har massor av produkter som passar till en babyshower. Välj mellan produkter för dukningen, tårtdekorationer av olika slag, presentaskar, konfetti, ballonger och vimplar. Ett klassiskt inslag på en babyshower är en blöjtårta, och i vårt sortiment hittar du flera kit som innehåller de grundläggande sakerna som behövs för att skapa en rolig och proffsig blöjtårta.

Dop eller namngivningsfest

Små bebisar ska naturligtvis namnges och denna händelse brukar även den firas. Oavsett om föräldrarna väljer en religiös ceremoni eller inte är det brukligt att ha en liten tillställning efteråt för gästerna. Dopet eller namngivningsfesten är egentligen första gången barnet firas, och därför brukar de flesta vilja göra festen lite extra speciell. Detta uppnår du enkelt genom att lägga lite extra krut på kalasförberedelserna och tillbehören.

Se till att duka vackert och dekorera lokalen där dopkalaset ska hållas. Ballonger, pom poms, serpentiner, konfetti och vimplar - alla dessa dekorationer kommer definitivt att bidra till att skapa en glad och härlig stämning på festen. Eller varför inte sätta upp en bokstavsgirlang som berättar vad bebisen ska heta och välkomnar honom eller henne till världen? Bokstäverna är fristående och kan därför sättas ihop för att bilda det namn som du vill ha.

Festen börjar med en inbjudan

Oavsett vilken typ av kalas eller fest det är du ska anordna - ett födelsedagskalas, ett dop eller kanske en babyshower - börjar allt såklart med en inbjudan. Utan gäster blir det inte mycket till fest. Våra kort kommer i praktiska förpackningar om åtta eller tio kort. Dessutom ingår det även passande kuvert, vilket sparar mycket tid. Det gör det också mycket enkelt att börja bjuda in kalasets gäster på en gång.

På Barnkalaset.se hittar du inbjudningar till alla typer av kalas. Du kan dessutom själv välja hur mycket text som redan finns på kortet och hur mycket du själv vill tillföra. Vi har även gratulationskort som kan användas när du vill gratulera de nyblivna föräldrarna till deras tillskott eller välkomna en liten bebis till världen. Välj helt enkelt det kort som passar dig och ditt kalas allra bäst!

Allt du behöver för dukningen

Oavsett om du ska bjuda på en enkel lunch, fin middag eller fika vill du naturligtvis ha ett vackert dukat bord. Varför inte skapa ett roligt tema med några av våra matchande produkter med lämpliga motiv för bebisar och små barn? Produkterna är inte bara snygga utan också mycket praktiska. Med engångsartiklar går det dessutom snabbt och enkelt både att duka fram och röja undan efter festen.

Förutom de självklara dukningstillbehören, så som bestick och tallrikar, kan du pryda bordet på många andra sätt. Olika typer av konfetti och serpentiner är populärt. Vi har även lite mer avancerade dekorationer i form av små fötter, nallar, blommor, skallror, säkerhetsnålar, nappar och mycket mer. Dessa kan med fördel spridas ut på bordet för att ge dukningen mer effekt och det där lilla extra som gör att den står ut.

Dekorationer och pynt För att få till den rätta kalasstämningen är dekorationerna viktiga. Speciellt på kalas för små barn då de brukar vara extra uppskattade av de minsta gästerna. Ballonger är såklart alltid en höjdare och vi har ett brett utbud. Varför inte satsa på en ballong i form av siffror för att markera barnets ålder. Vi har också olika ballong-kit som bildar färdiga ord, till exempel "BOY" eller "GIRL".

Även maten som serveras kan dekoreras. Hos oss hittar du allt från fina ställ att servera fikabröd på, till baktillbehör som gör det enklare att få till snygga kreationer om du väljer att själv baka till kalaset. Dessutom finns det flera olika dekorationer i form av party picks, ljus och annat som kan användas ovanpå tårtor, muffins, bakelser och liknande, för att göra dem lite extra festliga och i linje med kalasets tema.

Gåvor och presenter

Om du vill kan du som värd även dela ut små kalaspresenter till gästerna. Hos oss hittar du presentpåsar och askar i olika modeller och färger. Dessa kan sedan fyllas på önskat sätt, kanske till exempel med några goda praliner, som gästerna kan njuta av efter att kalaset är avslutat. Du kan även dela ut kalaspåsar med olika innehåll under kalaset – det brukar vara mycket uppskattat.

Fira den finaste gåvan som finns

Det finns mycket här i livet som är värt att firas. Men det är inte mycket som går upp emot att fira våra älskade barn. Även om barnen är små och kanske inte minns allt är det ändå ett trevligt tillfälle att samla de du tycker om och njuta av stunden och gemenskapen. Det är det fina med kalas – de är lika mycket för gästerna som för huvudpersonen!

Läs mer
Visar 255 produkter