Kalasteman med dinosaurier

I urminnes tider har människor i alla åldrar fascinerats av dinosaurier. Dinosaurier, även kallade skräcködlor, var en stor grupp reptiler som levde för länge länge sedan. De tidigaste dinosaurierna utvecklades för ca 230 miljoner år sedan och de flesta dog ut för ungefär 65,5 miljoner år sedan. De enda som överlevde var fåglarna, som är en kvarleva av dinosaurierna. Dinosaurier är den mest framgångsrika djurgrupp som någonsin levt på land och i närmare 160 miljoner år dominerade de livet på land tills de plötsligt dog ut. Så det är inte så konstigt att just dinosaurier är något som både stora och små intresseras av.

I början när man skulle beskriva dinosaurierna trodde man att de såg ut som stora ödlor eller krokodiler och därför fick de namnet dinosaurier, som betyder fruktansvärda ödlor. Nu för tiden vet man att de var smidiga djur varav många gick på två ben och de var otroligt snabba. Det fanns både köttätande dinosaurier och växtätande dinosaurier. Dinosaurierna hann utvecklas till många olika sorters djur innan de hastigt dog ut.

De mytomspunna dinosaurierna har gestaltats i en rad barnprogram och filmer, både som gulliga glada djur och som stora läskiga och skräckinjagande djur. Vi har samlat flera olika teman med dinosaurier som man kan välja mellan om man vill anordna ett häftigt dinokalas. Det går givetvis bra att blanda dekorationer och dukningstillbehör från de olika temana om man så önskar.

Den gode dinosaurien, som ursprungligen heter The Good Dinosaur, är en amerikansk animerad 3D-film från 2015. Filmen producerades av Pixar men gavs ut av Walt Disney Pictures. Filmen handlar om den unga apatosaurusen Arlo som förlorar sin pappa i en tragisk olycka. En dag ramlar Arlo ned i en flod, förlorar medvetandet, och flyter iväg långt bort från sitt hem. När Arlo sedan försöker hitta hem igen blir han vän med ett människobarn med djurliknande drag som han döper till Pricken. I detta gulliga tema hittar du allt från söta inbjudningskort till kalashattar. Fina dekorationer och flera olika pinatas. Givetvis finner du allt du behöver till kalasdukningen också, en härlig plastduk för att skydda bordet, tallrikar, servetter och muggar. Självklart har alla produkterna huvudpersonerna, Arlo och Pricken, som motiv.

Bjud in till kalas med vårt snygga dinosaurietema Dino Blast. Här finns massor av fina dekorationer och kalastillbehör med fräcka motiv av dinosaurier!

Jurassic World är en amerikansk science-fiction-äventyrsfilm som hade premiär i USA 2015. Filmen är en uppföljare till de populära filmerna Jurassic Park I, II och III. Jurassic World utspelar sig 22 år efter händelserna i den första Jurassic Park- filmen, på en påhittad ö, där man under tio år upprätthållit en dinosaurie- nöjespark. Nöjesparken som heter just Jurassic World öppnas nu för första gången för besökare. Den genmanipulerade dinosaurien Indominus rex är en intelligent varelse som lyckas bryta sig ut och skapar kaos då den ger sig på besökarna och springer omkring hej vilt på ön. I detta häftiga tema hittar du allt från dukningsartiklar till coola klistermärken och studsbollar att fylla pinatan eller kalaspåsarna med.

Oavsett vilket dinosaurustema du väljer till barnkalaset så garanterar vi att kalasgästerna inte kommer att bli besvikna! Vem vill inte gå på ett häftigt dinosauriekalas?!