5 steg till ett roligt barnkalas med Frost som tema

Publicerat: 2017-01-08 09:13:18
Kategorier: Tema

5 steg till ett roligt barnkalas med Frost som tema

Filmen Frost, eller Frozen som den heter i original, är den största Disneyfilmssuccén sedan Lejonkungen. Och det är inte bara barn bland fansen. De coola karaktärerna och deras vassa repliker har även fått oss på Barnkalaset att jubla många gånger.

Ett annat resultat av filmen är att våra barn på frågan ”vad vill du ha för barnkalas?” numera allt som oftast svarar ”FROST-TEMA!”. Inspireras av de starka systrarna Anna och Elsa och skapa ett modernt barnkalas, från dukning till pyssel och lekar. Materialet som får just ert Frost-kalas att sticka ut hittar du på Barnkalaset.se.

Skapa ett fint Frost-kalas med de här 5 enkla stegen

  1. Gör temat tydligt redan vid inbjudan med hjälp av Frost-inbjudningskorten (hitta dem här)! Så kan de barn som vill klä ut sig enligt temat också. Det kan aldrig bli för många Elsor, Annor och snögubbar! (Dessutom hinner de föräldrar som lyckats missa filmen kolla i förväg.)
  2. Dekorera rummen och borden med snygga Frost-dekorationer. Papperstallrikar och muggar med Frost-motiv är en klassiker, men det är snygga vimplar, ballonger och servetter som sätter pricken över i:et. Vårt bästa tips är att hålla dig till 2-3 färger (förutom bilderna), så bli helhetskänslan bättre. Kombinera de här Frost-vimplarna med lila Pom Poms, till exempel. Resten för dukningen hittar du i denna kategori.
  3. Byt ut födelsedagstårtan mot mumsiga muffins i fina muffinsformar med snöflingeströssel eller andra ”frostiga” toppings. Kanske kan en av aktiviteterna vara att varje barn får dekorera sin egen muffins? (Här hittar du muffinsformar med Frost-motiv).
  4. Förutom muffinsdekorering finns det många roliga lekar och pyssel att göra på tema Frost. Gör om ”sätt svansen på åsnan” till att sätta svansen på renen Sven, eller försök pricka olika hinkar med ”snöbollar”, till exempel. Pyssliga Disneyprinsar och -prinsessor kommer att älska att dekorera egna varianter av Elsas krona, eller kanske bygga en egen Olof?
  5. Kalaspåsar med Frost-innehåll blir kalasets stora höjdpunkt (länk här). Godis blandat med småsaker som klistermärken eller pennor går alltid hem. Tillsammans med de egenhändigt ihopknåpade kronorna och Olof-snögubbarna i papp blir det ett fint minne från kalaset.

Glöm inte heller att du kan sätta på själva filmen mot slutet – vi lovar att alla kalasande barn landar framför skärmen och ger er lite tid att vila. Och tid att äta upp resterna av muffinsen, såklart!

Följ oss på Instagram