Barnkalaset tipsar: Så lyckas du med maskeraden.

Publicerat: 2017-01-08 08:58:11
Kategorier: Kalaslekar , Tema

Barnkalaset tipsar: Så lyckas du med maskeraden.

Barn älskar att klä ut sig, det har nog inte undgått någon förälder. Barnkalas med maskeradtema brukar också vara de mest populära bland barnen, och det är minst lika roligt för föräldrarna!

Våra 3 viktigaste tips för maskeraden:

  • Skicka ut inbjudningar i god tid, så barnen hinner välja vem de vill klä ut sig till och för att föräldrarna ska hinna ordna maskeradkläder.
  • Ha lite extra utklädningsmaterial och en liten sminkstation framme. Så kan de barn som kanske inte hann klä ut sig eller som vill bli ännu läskigare eller sötare bättra på utklädnaden.
  • Välj ett tema! Ett tema är det enklaste sättet att ha maskerad, eftersom det då är lättare att välja dekorationer, tårta och allt annat.

Piratkalas för busiga barn

Gör maskeraden busigare och mer lekfull med ett piratkalas. Pirater är lagom läskiga för alla åldrar, och det finns flera enkla detaljer och dekorationer som till och med den minst pyssliga föräldern kan klara. Dödskalleflaggor, chokladmynt och rödsvarta serpentiner ger rätt stämning. Klä ut dig själv till sjörövarkapten och låt barnen få följa en spännande skattkarta i jakten på godispåsarna!

Kom som favoritprinsen eller Disneyprinsessan!

Med tema prinsar och prinsessor från filmens värld blir barnkalaset en magisk saga. Och eftersom det knappt finns något barn som inte har en favoritprinsessa eller prins, kan du vara säker på att alla kommer utklädda. Skapa ett kreativt pysselbord som aktivitet – så kan alla kalasbarn dekorera en egen krona (pysselset för egna tiaror hittar ni här), måla och klistra eller göra egna smycken med fina pärlor. En sångstund med födelsedagsbarnets favoritsånger från Disney är också ett roligt inslag!

Läskigt Halloweenkalas

Dekorera med spindelnät och skelett och bjud in till ett kvällskalas med spännande halloweentema för de lite äldre barnen. Sätt stämningen genom att köpa ”läskigt” smågodis och färga grädden på tårtan blodröd. Gå på en mystisk mörkerpromenad med ficklampa, berätta spökhistorier eller sätt fart på festen med ett monsterdisco. Ni hittar alla våra tillbehör till halloweenkalaset i denna kategori.

Maskerad med cowboys och indianer

Utomhusbus eller tacomiddag inne: en maskerad med tema Vilda västern är perfekt för barn med spring i benen.
Förutom att leka just cowboys och indianer, kan en annan rolig aktivitet på cowboymaskeraden vara att alla barn får göra sin egen käpphäst.

Med enkla medel som sockar fyllda med bomull till huvuden, knappar som ögon och en man av garn kan en käpp bli en Vilda västern-mustang.

Följ oss på Instagram