Sök inspiration

Kalaslekar

Att leka lekar på barnkalaset är en enkel och rolig aktivitet som brukar uppskattas av de flesta barn.

Vilka lekar man ska planera in kan styras av flera faktorer och innan man börjar bestämma lekar kan det vara bra att tänka igenom var man ska vara någonstans, hur många kalasgäster det kommer att vara och även åldern på deltagarna. När man väl har dessa detaljer klara så börjar det roliga arbetet med att välja ut roliga lekar.

Ett tips när det är dags att förbereda kalaset och välja ut passande lekar så är det bra att välja ut fler lekar än du tror kommer hinnas med. Det finns alltid en risk att någonting ändras i sista sekund och en eller ett par lekar inte längre kan genomföras. Det kan vara allt från att uteleken i solen måste ställas in för att regnet öser ner utanför fönstret, till att en gäst blivit sjuk och lagleken inte längre kan genomföras pga ojämnt antal kalasdeltagare. En annan anledning till att planera in för fler lekar än du först tänkt är att vissa lekar kan gå otroligt snabbt och barnen kommer vilja ha fler lekar innan kalaset är slut.

Det finns otroligt många lekar att välja mellan och här tänkte vi presentera våra favoriter. Samtliga av dessa fungerar såväl inomhus som utomhus och fungerar även i de flesta åldrar.

Artiklar