• Fri frakt över 500 kr
  • Leveranstid 1-3 dagar
  • 30 dagars öppet köp

Tårtbilder - Tårtoblater

Tårtbilder, så kallade oblater, har blivit mycket populära i takt med att intresset för bakning och att göra egna tårtor till kalas och fest har ökat. Oblaten är ätbara och färdiga att läggas på tårtan. De ändrar inte smaken på tårtan utan är helt enkelt en fantastiskt fin dekoration till din tårta. På Barnkalaset.se har vi ett stort urval av tårtbilder med färgsprakande och roliga motiv från många populära teman. Här hittar du tårtbilder som passar till en barntårta, babyshower tårta, tårta till dopfesten och givetvis till alla andra tänkbara högtider.

Som de flesta vet kan barn vara rätt bestämda när det gäller vad för slags tårta de vill ha på sitt kalas. De vill gärna vara med och bestämma färg, form, smak och dekoration. Ofta vill de ha ett tema på kalaset och då passar det utmärkt att välja en tårtbild ur just det temat. Till ett barnkalas där temat är Frost kan du alltså välja att göra en egen frost tårta eller varför inte dekorera tårtan med ett tårtoblat med babblarna till Babblarna-kalaset.

Hur går man då tillväga när tårtbilden skall läggas på tårtan och vad bör man tänka på? Om tårtbilden ska läggas på en tårta med marsipan kan du lägga på bilden redan dagen innan den ska serveras. Om den ska ligga på en tårta med grädde rekommenderar vi att du lägger på bilden högst en timme innan den ska serveras.

Att lägga tårtbilder på grädde är jättebra och väldigt enkelt. Vätan ifrån grädden gör att oblaten blir mjuk. Tänk bara på att ligger oblaten mer än fyra timmar på grädden börjar den lösas upp och bilden försvinner. Oblaten krusar sig gärna lite i kanterna. Detta undviker du genom att spritsa med grädde runt kanten på bilden efter att du lagt den på tårtan. På så sätt ”trycker” du ner kanterna på oblaten. Ju slätare underlaget är, desto bättre blir resultatet.

Ska oblaten ligga på en tårta täckt med sockermassa eller marsipan måste du ha gelatin under oblaten så att den blir våt och mjuk. Gelatin går att köpa som pulver eller blad och löses med vanligt vatten. Anledningen till att det behövs gelatin är att sockermassa och marsipan är torra produkter och väta behöver tillsättas för att bilden ska bli mjuk. Du kan även använda gelatin ovanpå oblaten på din grädd- /sugarpaste-/marsipantårta för att få ett djup och mer glans i färgerna på bilden.

Tårtbilder går även att lägga på glass/glasstårta. Lägg på bilden 10 minuter innan servering. Använd mycket gelatin både under och ovanpå bilden, då den inte hinner få fukt från glassen innan den smälter. Oblaten går ej att frysa, därför kan glassen inte ställas in i frysen igen efter att oblaten lagts på. Viktigt är att använda en vass kniv när det är dags att skära i tårtan. Oblaten blir lite seg och med en slö kniv slits bilden sönder, snarare än skärs igenom. Tårtbilder gjorda av sugarpaste ska förvaras torrt och svalt i den förpackning den levererades i. Lägg gärna tårtbilden nära en värmekälla (25-30 grader) innan den ska användas, så att den blir mjuk och flexibel.

Tips och råd vid användning av tårtbilder:

Om tårtbilden ser torr ut kan du spraya ytan med lite vatten innan du lägger på den på tårtan. För bästa resultat rekommenderar vi att lägga tårtbilden på ett tunt lager grädde, eller ännu hellre ha ett lager gelatin ovanpå och under tårtbilden. På grund av fukten från gelatinet eller grädden på tårtan, kommer tårtbilden att mjukna och bli ett med tårtan. Vänta aldrig mer än 5-6 timmar innan ni äter tårtan, motivet på tårtbilden kan flyta ihop och bli förstört.

Med hjälp av tårtbilder kan du alltså enkelt dekorera din tårta och du kan självklart använda även andra tårtdekorationer som till exempel tårtljus, tårtband, olika strössel och party picks för att skapa en fulländad tårta som kommer att slå alla med häpnad! Det är bara fantasin som sätter gränser!

Powered by Jetshop

För att ge dig en bättre service använder sig denna webbplats av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner ni vår integritetspolicy.

Läs mer här