• Fri frakt över 500 kr
  • Leveranstid 1-3 dagar
  • 30 dagars öppet köp

Babyshower

Väntar din bästa väninna eller syster barn? Självklart ska det i så fall firas och det rejält! Varför inte anordna en baby shower, så ni kan fira både den blivande mamman och bebisen på ett minnesvärt sätt!

Baby shower är från början ett amerikanskt påfund och är väldigt populärt i USA. Sakta men säkert har det spridit sig även till andra länder och nu för tiden är det rätt vanligt med baby showers även i Sverige. Roligt tycker vi på Barnkalaset.se! Vi är överförtjusta i allt som har med kalas, fester och firande att göra och vill därför kunna erbjuda våra kunder det bästa av det bästa i form av sortiment och service. Hos oss finner du allt du kan tänkas behöva till baby showern och lite till!

Så vad gör man då på en baby shower och när ska baby showern hållas? Enligt tradition hålls en babyshower 1-2 månader före bebisens ankomst, framför allt för att den blivande mamman ska få visa upp sin stora mage. Baby showern är för det mesta en överraskning som anordnas av vänner eller syskon till den väntande mamman. Den blivande mamman kanske tror att ni ska gå på bio, gå ut för att luncha eller fika, men överraskas då i stället av en härlig baby shower. Till baby showern bjuder man vänner, familj och släkt och tillställningen hålls oftast på en restaurang eller hemma hos en av deltagarna. Att äta lunch/middag eller att fika hör till! Vem kan motstå en smaskig baby shower tårta? Givetvis ordnar man med fina dekorationer, härliga ballonger, fantastisk tårta och andra baby shower tillbehör och saker.

Om firandet sker hemma hos någon kan man välja ett tema. Vet man redan vad det är för kön på barnet kan man välja ett traditionellt rosa eller blått tema, annars finns det även mer neutrala teman att välja på. Oavsett tema kan det vara kul att matcha dukning med dekorationer, hos oss finner du allt du behöver i form av dukar, tallrikar, muggar och givetvis girlanger och andra fina dekorationer. Söta ballonger hör förstås till, liksom presenter! En rolig present kan till exempel vara en blöjtårta, där man kombinerar nytta med nöje. Blöjtårtan skapas av riktiga blöjor. Det är både en söt dekoration och något den blivande mamman definitivt kommer att få användning för!

Något som garanterat kommer att uppskattas av både den blivande mamman och de övriga deltagarna är såklart en smarrig babyshower tårta! För att dekorera tårtan kan man använda sig av en fin tårtbild och andra dekorationer som till exempel tårtfigurer, party picks med söta motiv och baby shower tårtljus. Vi har många söta tårtbilder att välja bland i både de klassiska färgerna rosa och blått men även i neutrala färger. Om inte hela sällskapet än vet könet på barnet så är baby showern ett bra tillfälle att avslöja det. Ett smidigt sätt är då att välja en av våra rosa eller blå tårtbilder. Vet man inte än vad det är för kön på barnet eller om man inte än vill berätta det så kan man i stället välja en av våra söta mer neutrala tårtbilder. Tårtbilder är ätbara så kallade oblat som man placerar på den färdiga tårtan. Det är ett enkelt och smidigt sätt att själv skapa den babyshower tårta som just du vill ha. Tårtbilderna ändrar inte smaken på tårtan och är färdiga att läggas på tårtan när du så önskar. Ett annat roligt sätt att avslöja barnets kön är att färga baby shower tårtans innandöme i rosa eller blått. På så vis vet ingen vem som döljer sig där inne i magen, förrän man skär upp tårtan.

Det finns flera olika lekar/aktiviteter som man kan göra under baby showern. Roligt är till exempel att deltagarna får gissa vad barnets längd och vikt kommer att vara, vilken dag barnet kommer födas och vilket klockslag. Om alla skriver ner sina gissningar kan man sen i efterhand se vem som var närmast. Hos oss hittar du också det underhållande spelet som kort och gott heter “Babyspelet”. Spelet är ett frågespel som handlar om just bebisar, graviditet och om att få barn. Detta spel passar även bra som present till den blivande mamman. Andra presentförslag är, förutom kläder och babysaker, en fingeravtryckstavla där gästerna får lämna ett fingeravtryck som minne från baby showern, eller en liten bok där alla gäster får skriva ner sina bästa tips och råd till den blivande mamman.

Glöm inte att föreviga baby showern genom att filma och fota! En baby shower är ett minne för livet och i efterhand är det kul att titta på videos och foton. Kanske man vid något tillfälle även vill visa upp firandet för den andra huvudpersonen, nämligen bebisen.

582 produkter

Du har sett 36 av 582 produkter