• Fri frakt över 500 kr
  • Leveranstid 1-3 dagar
  • 30 dagars öppet köp

Påskpynt

Dags att börja pynta till påsk? Här hos oss på Barnkalaset.se hittar du ett urval av roliga och färgglada påskpynt! Vi har allt från klassiska påskfjädrar till pampiga ballongbågar som passar perfekt till påskfirandet. 

 

När är det dags att ta fram påskpyntet? 

Det vanligaste är att påskpyntet tas fram under veckan före påskhelgen.

Kan man göra eget påskpynt?

Självklart kan du göra ditt eget påskpynt! Det är till och med ganska enkelt. Du kan t.ex göra ett färgsprakande påskris med hjälp av björkris och färgglada påskfjädrar. Eller varför inte måla ägg och hänga i påskriset? Här hos oss på Barnkalaset.se hittar du det mesta du kan tänkas behöva för att göra eget påskpynt. 

När ska man ta bort påskpyntet?

Påskpyntet kan du ta bort på annandag påsk eller andra söndagen i påsktiden (det vill säga söndagen efter påskdagen). 

Varför förknippas påsken med färgen gul?

Eftersom påsken är en av de viktigaste högtiderna inom kristendomen är det lätt att tro att färgen gul har en koppling till just kristendomen. Men faktum är att påskens gula färg inte har någonting med kyrkan eller kristendomen att göra. Det är mer troligt att färgen härstammar från folklig tradition. Varför påsken förknippas med just gult är det egentligen ingen som vet säkert, men många historiker tror att det beror det på att färgen gul har en koppling till symboler som kycklingar, ägg, påskliljor och solen.

Varför har vi påskkycklingar till påsk? 

Både hönan (via äggen) och tuppen (via berättelsen om Jesus korsfästelse) har anknytning till påsk. Tidigt under 1900-talet blev även påskkycklingar en del av påsken. Historiker tror att det beror på att de passar väl in både till färgen (de är gula) och som ungar till hönan och tuppen.

67 produkter

Du har sett 36 av 67 produkter