• Fri frakt över 500 kr
  • Leveranstid 1-3 dagar
  • 30 dagars öppet köp

Påskägg & Påskgodis

Ingen påsk utan påskägg och påskgodis! Här hos oss på Barnkalaset.se hittar du ett stort urval av spännande godis som passar perfekt till påskägget. Och du? Vem har sagt att det bara ska vara godis i påskägget? Hos oss hittar du även små roliga leksaker som passar alldeles utmärkt som överraskning i påskägget. 

Vilken dag får barnen påskägg med påskgodis?

Vilken dag det delas ut påskägg med påskgodis varierar lite beroende på vart du befinner dig i landet. På en del ställen är delas påskäggen ut på skärtorsdagen och på andra ställen får barnen vänta till påskafton. 

Varifrån kommer traditionen med påskägg?

Traditionen med att dela ut påskägg på påskafton har funnits sedan 1700-talet (om inte längre). Vid de olika hoven runt om i Europa gav kungligheterna varandra ägg med värdefullt innehåll. En tradition som så småningom kulminerade med Fabergés kejserliga ägg. Men hur kommer det sig att vi delar ut just ägg? Låt oss ta en närmare titt!

Förr i tiden, när Sverige var ett katolsk land var det förbjudet att äta ägg under den 40 dagar långa fastan. Därför åt vi desto fler ägg när det blev tillåtet igen vid påsk. Dessutom är ägget en symbol för pånyttfödelse och liv och markerar påskens budskap om uppståndelsen. Målade och dekorerade ägg gavs ofta bort till vänner och bekanta under påsk. 

Traditionen med att ge bort ägg under påsken lever kvar, men det målade hönsägget har idag ersatts av ett pappägg fyllt med godis. De första pappäggen gjordes i Tyskland under 1800-talet. Storleken på äggen har bara blivit större och större i takt med att vår godiskonsumtion ökat. 

Hur mycket påskgodis äter vi varje år?

Under påskveckan mumsar vi svenskar i oss över 13 000 ton godis!

203 produkter

Dunderklubba 160-pack

Dunderklubba 160-pack

499,00 kr
Salmiakmatta 2 kilo

Salmiakmatta 2 kilo

199,00 kr

Du har sett 36 av 203 produkter