Babyshower Tårta

En av de allra största händelserna, om inte den största, i livet är att bli gravid. Det är utan tvekan en fantastisk, euforisk känsla att veta och känna när det lilla livet växer i magen. Den blivande mamman och barnet ska givetvis firas och något som blivit väldigt populärt de senaste åren är att anordna en babyshower.

Att baka en tårta när det...

En av de allra största händelserna, om inte den största, i livet är att bli gravid. Det är utan tvekan en fantastisk, euforisk känsla att veta och känna när det lilla livet växer i magen. Den blivande mamman och barnet ska givetvis firas och något som blivit väldigt populärt de senaste åren är att anordna en babyshower.

Att baka en tårta när det är dags för Babyshower är både mycket populärt och framförallt väldigt uppskattat. Det finns flera olika sätt att tänka när man skall sätta igång med tårtan.

Vet man könet på barnet så är det vanligt att man håller sig till de traditionella färgerna rosa eller blått. Men vet man inte könet på barnet ännu, så håller man sig gärna till något neutralt.

Just nu är det mycket populärt att man under Babyshowern avslöjar vilket kön det blir på barnet. Det kan då fram till dess vara okänt även för föräldrarna. Barnmorskan har då skrivit barnets kön i ett förseglat brev som föräldrarna ger till personen som arrangerar Babyshowern.

När det då kommer till tårtan så kan man då bakat tårtan så att det från utsidan inte syns om barnet är en tjej eller kille, men när mamman skär ut första biten på tårtan så avslöjas den stora hemligheten. Fyllningen är då bakad med de klassiska färgerna rosa eller blått.

Fenomenet babyshower kommer ursprungligen från USA och har nu alltså även hittat hit. Oftast är det en nära vän till den blivande mamman som anordnar babyshowern, och själva tillställningen brukar hållas i slutet av graviditeten då mamman får möjlighet att visa upp sin stora mage. Till en babyshower bjuds vänner, familj och släkt in för att fira den blivande mamman och den ofödda bebisen. Det finns olika varianter av firande men vanligast är att man överraskar den blivande mamman med en babyshower tårta, ballonger, presenter och kanske någon rolig aktivitet som alla kan delta i, tex att gissa barnets kön eller att alla får vara med och gissa vikt, längd, datum när barnet kommer födas och klockslag. Den vars gissningar ligger närmast vinner äran!

På Barnkalaset.se hittar du vackra dekorationer, fina ballonger, roliga lekar/aktiviteter och härliga tårtbilder som passar perfekt till babyshower tårtan. Vi har flera olika teman att välja emellan så du kan på ett enkelt och smidigt sätt matcha dukning och dekorationer med din babyshower tårta. Hos oss hittar du även den nu så populära blöjtårtan som är en rolig och uppskattad present att ge bort till den väntande mamman.

Finns det någon som inte älskar tårta? Vill man överraska den blivande mamman med en härlig och god babyshower tårta, varför inte dekorera den med en söt tårtbild? Vi har många tårtbilder att välja på i både de klassiska färgerna rosa och blått men även i neutrala färger. Om inte hela sällskapet än vet könet på barnet kanske man vill ta detta tillfälle i akt för att berätta vad det är för sort som döljer sig där inne i magen. Ett smidigt sätt är då att välja en av våra rosa eller blå tårtbilder. Vet man inte än vad det är för kön på barnet eller om man inte än vill berätta det så kan man istället välja en av våra söta mer neutrala tårtbilder.

Tårtbilder är ätbara så kallade oblat som man placerar på den färdiga tårtan. Det är ett enkelt och smidigt sätt att själv skapa den babyshower tårta som just du vill ha. Tårtbilder har med tiden blivit mycket populära. De ändrar inte smaken på tårtan och är färdiga att läggas på tårtan när du så önskar.

Ett annat roligt sätt att avslöja barnets kön är att färga babyshower tårtans innandöme i rosa eller blått. På så vis vet ingen vem som döljer sig där inne i magen, förrän man skär upp tårtan.
Glöm inte heller att dekorera din babyshower tårta! Förutom tårtbilder kan man även använda sig av gulliga tårtljus, party picks med söta motiv eller plastdekorationer i form av bebisar och storkar.
En babyshower tårta kommer garanterat att uppskattas av den blivande mamman, de andra deltagarna samt med största sannolikhet även av den lilla bebisen som glatt får ta del av det smaskiga.

Något som självklart inte får glömmas bort är att föreviga babyshowern, så glöm inte att fota och filma både mamman, magen och babyshower tårtan. På så vis kan mamman visa upp firandet för dem som inte hade möjlighet att delta i babyshowern men även för den lilla bebisen när denna vuxit till sig lite.

Läs mer
Visar 24 produkter